Integritetspolicy


§1. Introduktion

Aeroday HB org. Nr 970816-2210 värnar om din personliga integritet. Dina personuppgifter hanteras med respekt och i enlighet med gällande lagstiftning. I samband med din beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja avtalet gentemot dig. Denna Policyn beskriver hur vi samlar in och behandlar dina personuppgifter när du handlar av oss.


§2. Vad är en personuppgift?

Personuppgifter är information och data som direkt eller indirekt kan hänföras till en fysisk person som är i livet. Exempel på detta kan vara: Namn, personnummer, telefonnummer eller e-postadress.


§3. Vilka personuppgifter samlar vi in om dig och varför

De personuppgifter vi samlar in om dig som kund och som Aeroday HB är ansvariga för är:
- Namn
- Adress
- Mobilnummer
- Betalningsuppgifter
- E-postadress
- Personnummer
- IP adress och information av din om din användning av vår webbplats
- Storlekar på kläder
Hur använder vi den här informationen:
Vi behandlar dina uppgifter för att identifiera dig som kund, hantera och leverera din beställning samt för att hantera betalning. Vi behandlar även dina personuppgifter för att kunna hjälpa dig om du kontaktar oss med frågor, synpunkter eller exempelvis en reklamation. Vi använder även din e-postadress för att skicka information och uppdateringar angående din beställning samt nyhetsbrev. Ditt mobilnummer används för att kunna skicka sms angående var ditt paket befinner sig.


§4. Med vem delar vi personuppgifterna?

För att kunna ta betalt och hantera betalningar delar vi uppgifter med Stripe. Stripe kommer att samla de personuppgifter som de behöver om dig för att din betalning ska kunna genomföras. Således är Stripe ansvariga för dessa uppgifter enligt Stripes villkor. Uppgifterna kan också komma att delas med vår plattformsleverantör squarespace. Squarespace är då ansvariga enligt Squarespaces villkor. Dina personuppgifter kan också delas med någon av våra samarbetspartners, dock endast för de ändamål som är nämnda i §3.


§5. Hur länge sparar vi dina personuppgifter?

Vi sparar personuppgifter så länge det finns rättslig grund, ett dokumenterat syfte för behandlingen eller en pågående relation. Normalt sparar vi dina uppgifter i maximalt tre (3) år från senaste kundkontakt. Dock sparar vi uppgifter som behövs enligt bokföringslagen i upp till åtta (8) år.
Om du prenumererar på vårt nyhetsbrev så kommer dina kontaktuppgifter för detta att sparas så länge som du väljer att fortsätta ta emot nyhetsbrevet.


§6. Avsluta prenumeration

Vi använder den e-postadress som du angett för att skicka information och uppdateringar som angår din beställning samt nyhetsbrev. Om du inte längre vill ta emot nyhetsbrev så kan du avsluta prenumerationen via länken i slutet på varje e-postmeddelande. Om du behöver hjälp, kontakta oss via kundtjänst.


§7. Dina rättigheter som registrerad kund hos oss

Du har som kund alltid rätt att på begäran, efter skriftlig undertecknad ansökan få information om vilka personuppgifter som vi har registrerat om dig, samt hur vi använder dessa uppgifter. Du har också rätt att begära av oss att vi tar bort eller rättar till felaktiga uppgifter om dig. Du kan som kund också begära att bli raderad ur våra system. Dock så kommer nödvändiga personuppgifter om dig finnas kvar i vårt affärssystem för att uppfylla bokföringslagens krav.
Om du vill raderas ur våra system så skall du maila oss till info@aeroday.cc. När detta är klart kommer du att få ett skriftligt svar på att du är raderad ur systemen.
Som kund har du även rätt till dataportabilitet. Om vår rätt att behandla dina personuppgifter grundar sig på ditt samtycke eller fullgörande av ett avtal med dig har du rätt att begära att få de uppgifter som rör dig och som du har lämnat till oss överförda till en annan personuppgiftsansvarig (s.k. dataportabilitet)

§8. Så skyddar vi dina personuppgifter

Vi har vidtagit lämpliga säkerhetsåtgärder för att skydda dina personuppgifter mot förlust, missbruk och obehörig åtkomst. Antalet personer som har tillgång till personuppgifterna är begränsat och endast personer hos oss som behöver behandla dina personuppgifter har tillgång till dem. De leverantörer som vi delar personuppgifter med kommer endast att behandla dem för vår räkning och i enlighet med våra instruktioner.


§9. Minderåriga

Vi samlar aldrig medvetet in personuppgifter om personer som är under 18 år. För att beställa hos oss måste du vara över 18 år eller ha din målsmans samtycke. Vi kommer att vidta åtgärder för att radera uppgifterna om vi får reda på att vi har samlat in personuppgifter från en person under 18 år.


§10. Cookies

Vi använder cookies för att hemsidan ska fungera på ett effektivt sätt och därigenom förbättra din upplevelse när du handlar hos oss.
En cookie är en liten textfil som lagras på din dator och som innehåller information för att hjälpa webbutiken att identifiera och följa användare. Cookies finns som sessioncookies och som cookies som lagras permanent på din dator. Vi använder oss av båda dessa typerna. I denna webbutik används cookies exempelvis för att hålla koll på din kundvagn och vilka sidor du besökt på hemsidan, för att kunna ge dig en bättre kundupplevelse och support.
Om du önskar att veta mer om hur cookies används så kan du läsa detta i squarespace cookiepolicy.
Om du önskar att avstå från att cookies används så stänger du av det i din webbläsares inställningar. Hur man gör detta varierar från olika webbläsare. Accepterar du inte cookies så kommer vissa av webbplatsens funktioner inte att fungera. Du kan då istället maila in din order till info@aeroday.cc. Genom webbläsaren kan också tidigare cookies raderas.
    
 §11. Kontakta oss

Om du vill utöva dina rättigheter enligt ovan eller annars vill komma i kontakt med oss mad anledning av vår behandling av dina personuppgifter så kan du göra detta genom att kontakta oss via vår kundtjänst eller maila oss på info@aeroday.cc


§12. Ändring av integritetspolicy

Vi kan komma att göra ändringar i vår integritetspolicy. Den senaste versionen av integritetspolicyn hittar du alltid här på webbplatsen.